Místní poplatky ve vybraných obcích ČR - Kozák, Vojtěch; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá místními poplatky ve zvolených dvaceti obcích Královéhradeckého kraje. V první, teoretické části je přiblížena současná soustava místních poplatků a uvedena stručná charakteristika jednotlivých druhů místních poplatků. Praktická část pak porovnává dvacet obcí z hlediska uplatňované politiky v rámci místních poplatků. Zkoumá zejména rozpočtové příjmy z poplatků, jejich strukturu, odlišnosti, vývoj od roku 2001 a podíl na daňových příjmech. Analýzou je prokázána závislost příjmů na počtu obyvatel, nikoli však příjmů přepočtených na jednoho obyvatele na počtu obyvatel
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; místní poplatky; bakalářské práce; local fees; bachelor's theses