PROTIDROGOVÁ POLITIKA VČERA, DNES A ZÍTRA -- ANALÝZA BUDOUCÍCH DOPADŮ NOVELIZACE TRESTNÍHO ZÁKONA ČR - Svobodová, Lenka (2009)
Bakalářská práce se zabývá protidrogovou politikou uplatňovanou v minulosti a současnosti ve světe, a to především v západních zemích s důrazem na Českou republiku. Má rovněž za úkol odhadnout budoucí vývoj v této oblasti. V teoretické části se práce věnuje vztahu ekonomie a práva, resp. ekonomie a zločinu, popisuje současnou legislativu zabývající se otázkou drog platnou pro Českou republiku a nastiňuje průběh protidrogové politiky v historii. Praktická část bakalářské práce si stanovuje za cíl analyzovat budoucí dopady novelizace Trestního zákona ČR. Tato práce vychází z jednoho ze zdrojů -- Projektu analýzy dopadů novelizace drogové legislativy -- jako zdroje inspirace.