PROTIDROGOVÁ POLITIKA VČERA, DNES A ZÍTRA -- ANALÝZA BUDOUCÍCH DOPADŮ NOVELIZACE TRESTNÍHO ZÁKONA ČR - Svobodová, Lenka; Písař, Pavel; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá protidrogovou politikou uplatňovanou v minulosti a současnosti ve světe, a to především v západních zemích s důrazem na Českou republiku. Má rovněž za úkol odhadnout budoucí vývoj v této oblasti. V teoretické části se práce věnuje vztahu ekonomie a práva, resp. ekonomie a zločinu, popisuje současnou legislativu zabývající se otázkou drog platnou pro Českou republiku a nastiňuje průběh protidrogové politiky v historii. Praktická část bakalářské práce si stanovuje za cíl analyzovat budoucí dopady novelizace Trestního zákona ČR. Tato práce vychází z jednoho ze zdrojů -- Projektu analýzy dopadů novelizace drogové legislativy -- jako zdroje inspirace.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; drogy; protidrogová politika; bakalářské práce; drugs of abuse; drug and narcotic control; bachelor's theses