Tvorba a aplikace plánovacího modelu v oboru výroby automobilových dílů - Rubáš, Jan; Chlapek, Dušan; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Plánování, ať již v podnicích zaměřených na výrobu automobilových dílů nebo jinde, je nezbytnou součástí úspěšného řízení. Prostřednictvím plánování podnik formuluje odpovědi na otázky "kde jsme", "kde bychom mohli být v budoucnu", "kde chceme být", "jak se tam dostaneme" a "jak poznáme, že se nám to podařilo". Samotná existence plánovacích procesů prosperitu podniku nezaručuje. To, jakou přidanou hodnotu může plánování podniku přinést, se do značné míry odvíjí od jeho obsahu a formy. Aby přínosy plánování převážily nad jeho náklady, je nutné zvolit vhodné ukazatele podnikové výkonnosti a plánovat je vhodnými postupy a vhodnými nástroji. Cílem této práce je navrhnout plánovací model, který bude vycházet z potřeb českých firem podnikajících v oboru výroby automobilových dílů, a následně prezentovat způsob, jakým lze navržený plánovací model prakticky realizovat. Hlavní přínos práce spočívá v identifikaci specifických potřeb řízení firem podnikajících v oboru výroby automobilových dílů a v návrhu plánovacího modelu reflektujícího tyto potřeby. Vedlejší přínos lze spatřovat v rozboru obsahu a významu plánovacích modelů a v poskytnutí návodu pro jejich tvorbu.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses