Analýza pojištění pohledávek na českém pojistném trhu - Pospíšil, Marek (2009)
Tématem práce je analýza pojištění pohledávek. Hlavním cílem je analýza tohoto specifického druhu pojištění, vymezení pojistitelů a charakteristika jimi nabízených produktů. Práce je členěna do tří částí. V první části je zařazení do pojistného systému, vymezení rizik, důvody existence a význam tohoto pojištění. Druhá část práce je zaměřena na jednotlivé konstrukční prvky pojištění. Ve třetí části je potom rozbor jednotlivých pojistitelů a jejich produktů.