Stimulace investic - její možné negativní důsledky a systém investičních pobídek v ČR - Honsa, Viktor (2008)
Důležitost investic v ekonomice je neoddiskutovatelná. Z tohoto důvodu se jako pevná součást hospodářských politik stávají programy na podporu investování s cílem ovlivnit investiční toky. Tématem častých diskuzí se stala podpora investování ve formě investičních pobídek, především pak samotná smysluplnost poskytování pobídek a vliv na ekonomické ukazatele. Obsahem této práce je upozornit na negativní důsledky, které se mohou objevit v souvislosti s udělováním investičních pobídek a poskytnout nestranný pohled na stav v České republice.