Stimulace investic - její možné negativní důsledky a systém investičních pobídek v ČR - Honsa, Viktor; Kindlová, Eva, 1957-; Mach, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Důležitost investic v ekonomice je neoddiskutovatelná. Z tohoto důvodu se jako pevná součást hospodářských politik stávají programy na podporu investování s cílem ovlivnit investiční toky. Tématem častých diskuzí se stala podpora investování ve formě investičních pobídek, především pak samotná smysluplnost poskytování pobídek a vliv na ekonomické ukazatele. Obsahem této práce je upozornit na negativní důsledky, které se mohou objevit v souvislosti s udělováním investičních pobídek a poskytnout nestranný pohled na stav v České republice.
Vedoucí práce: Eva Kindlová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; veřejný sektor; investice; veřejná podpora; investiční pobídky; bakalářské práce; public sector; investments; state aid; investment incentives; bachelor's theses