Nezaměstnanost, její vývoj napříč historickými školami až po součastnost - Novák, Martin (2008)
Ve své práci se zabývám problémem zvaným nezaměstnanost. Zaměřil jsem se na zkoumání vývoje v chápání nezaměstnanosti v jednotlivých školách ekonomického myšlení. Začínám klasickou politickou ekonomií, na tu navazuji Neoklasickou školou. Dále pokračuji reakcí keynesiánství. Na tu navazuji pojetím Chicagské školy, od které pokračuji současným pojetím nezaměstnanosti. Práce se v závěru věnuje komparaci jednotlivých přístupů.