Nezaměstnanost, její vývoj napříč historickými školami až po součastnost - Novák, Martin; Brožová, Dagmar, 1958-; Mikuláštík, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Ve své práci se zabývám problémem zvaným nezaměstnanost. Zaměřil jsem se na zkoumání vývoje v chápání nezaměstnanosti v jednotlivých školách ekonomického myšlení. Začínám klasickou politickou ekonomií, na tu navazuji Neoklasickou školou. Dále pokračuji reakcí keynesiánství. Na tu navazuji pojetím Chicagské školy, od které pokračuji současným pojetím nezaměstnanosti. Práce se v závěru věnuje komparaci jednotlivých přístupů.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses