Praktická aplikace úlohy obchodního cestujícího - Hadraba, Martin (2009)
Úloha obchodního cestujícího (dále TSP -- The traveling salesman problem) je jeden z nejznámějších kombinačně-optimalizačních problémů. V této bakalářské práci se zabývám nejprve historií a zajímavostmi TSP. V druhé části uvádím ekonomický a matematický model spolu s několika teoretickými metodami řešení úlohy obchodního cestujícího. Ve třetí části práce aplikuju uvedené metody na konkrétní příklad. V závěru vyhodnotím všechny použité metody.