Praktická aplikace úlohy obchodního cestujícího - Hadraba, Martin; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Úloha obchodního cestujícího (dále TSP -- The traveling salesman problem) je jeden z nejznámějších kombinačně-optimalizačních problémů. V této bakalářské práci se zabývám nejprve historií a zajímavostmi TSP. V druhé části uvádím ekonomický a matematický model spolu s několika teoretickými metodami řešení úlohy obchodního cestujícího. Ve třetí části práce aplikuju uvedené metody na konkrétní příklad. V závěru vyhodnotím všechny použité metody.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses