Vliv tichých rezerv na vlastní kapitál - Soukupová, Petra (2009)
Bakalářská práce se zabývá vlivem tichých rezerv na vlastní kapitál. Nejprve popisuje vlastní kapitál a jeho složky, poté podstatu tichých rezerv, fáze jejich obratu a především pak rozdíly účetního a skutečného vlastního kapitálu, které vznikají právě působením tichých rezerv v podniku. Prostřednictvím konkrétních příkladů práce ukazuje možnosti vzniku, udržování a zániku různých druhů tichých rezerv v praxi.