Finanční analýza Jihočeských tiskáren, a.s. z pohledu vlastníka - Hájek, Jiří (2008)
Práce hodnotí finanční situaci Jihočeských tiskáren, a.s. z pohledu vlastníka v rozsahu let 2002-2006 s výhledem na rok 2007 podle předběžných výsledků. Obsahuje horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisků a ztrát, pravidla financování a poměrové ukazatele rentability a likvidity, dále obnitní a bankrotní modely a srovnání s výsledky v oboru. uvedené ukauatele hodnotí podnik spíše negativně, protože firma je od roku 2004 ztrátová. Vlastník ale přesto realizuje zisk výplatou dividend a dodáváním materiálu, převedením výroby a poskytováním služeb jihočeským tiskárnám.