Finanční analýza Jihočeských tiskáren, a.s. z pohledu vlastníka - Hájek, Jiří; Boukal, Petr, 1962-2022; Bílková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce hodnotí finanční situaci Jihočeských tiskáren, a.s. z pohledu vlastníka v rozsahu let 2002-2006 s výhledem na rok 2007 podle předběžných výsledků. Obsahuje horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisků a ztrát, pravidla financování a poměrové ukazatele rentability a likvidity, dále obnitní a bankrotní modely a srovnání s výsledky v oboru. uvedené ukauatele hodnotí podnik spíše negativně, protože firma je od roku 2004 ztrátová. Vlastník ale přesto realizuje zisk výplatou dividend a dodáváním materiálu, převedením výroby a poskytováním služeb jihočeským tiskárnám.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses