Význam a průběh interního auditu ve finanční instituci - Novotná, Pavla; Burgerová, Jiřina; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá interním auditem, tak jak je prováděn ve finanční instituci, konkrétně v bance. Pro analýzu procesu interního auditu byla zvolena Česká spořitelna. Cílem práce je zhodnotit, jaký význam představuje interní audit pro Českou spořitelnu a dále podrobně analyzovat jednotlivé etapy procesu interního auditu. V úvodu práce je interní audit charakterizován v obecné rovině, je zde, mimo jiné, uvedena definice interního auditu, Rámec profesionální praxe interního auditu a profil interního auditora. Hlavní část práce se zaměřuje na proces interního auditu, tak jak je prováděn v České spořitelně. Na závěr práce je zařazen praktický příklad vztahující se k průběžnému hodnocení kvality interního auditu.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; interní audit; bakalářské práce; internal auditing; bachelor's theses