Analýza životního pojištění na trhu ČR - Kapitán, Jiří (2009)
Ve své bakalářské práci na téma "Analýza životního pojištění na trhu ČR" se zabývám životním pojištěním. Popisuji zde historický vývoj, právní vymezení, popis jednotlivých druhů, výhody, následky vypovězení pojistné smlouvy, analýzu trhu životního pojištění v ČR, popis konkrétního produktu, alternativní produkty a důsledky současné finanční krize na trh životního pojištění. Životní pojištění není v České republice tak rozvinuté, jako je v západní Evropě, v budoucnu je možno očekávat jeho rozvoj.