Vliv legislativních změn na vykazování nemocnosti v ČR - Pospíšilová, Jana; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce se zabývá vztahem legislativy nemocenského pojištění a vývojem pracovní neschopnosti. Popisuje kontinuitu vývoje nemocenského pojištění, v minulosti jen zaměstnanců, přičemž vlastní sledované období je 1990-2007 a úpravy platné od roku 2009. Práce popisuje nejen vliv legislativních faktorů, ale i dalších, jako např. míra nezaměstnanosti, výše mezd, ekonomická situace podniku a dalších. Přitom autor pracuje nejen s celostátními statistickými údaji, ale i s údaji konkrétní firmy za delší časové období.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; pracovní neschopnost; bakalářské práce; sick leave; bachelor's theses