Analýza produktů pro krytí potřeb lidí ve stáří - Marková, Lenka (2009)
Ve své práci se zabývám problematikou produktů využívaných v podmínkách České republiky ke krytí potřeb ve stáří, které jsou vhodným doplňkem ke státnímu systému důchodového pojištění. Na začátku práce charakterizuji současný důchodový systém, uvádím nedostatky státního systému a nastiňuji avizované reformní kroky. Ve stěžejní části práce charakterizuji a analyzuji penzijní připojištění a produkty životního pojištění vhodné k zajištění ve stáří. V závěru práce shrnuji získané poznatky a pokouším se doporučit vhodný způsob zabezpečení se na stáří lidem podle jejich příjmové a věkové kategorie.