Analýza produktů pro krytí potřeb lidí ve stáří - Marková, Lenka; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ve své práci se zabývám problematikou produktů využívaných v podmínkách České republiky ke krytí potřeb ve stáří, které jsou vhodným doplňkem ke státnímu systému důchodového pojištění. Na začátku práce charakterizuji současný důchodový systém, uvádím nedostatky státního systému a nastiňuji avizované reformní kroky. Ve stěžejní části práce charakterizuji a analyzuji penzijní připojištění a produkty životního pojištění vhodné k zajištění ve stáří. V závěru práce shrnuji získané poznatky a pokouším se doporučit vhodný způsob zabezpečení se na stáří lidem podle jejich příjmové a věkové kategorie.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; životní pojištění; bakalářské práce; life insurance; bachelor's theses