Analýza dostupných informací v mimořádných situacích - Plocek, Tomáš (2008)
Práce se zabývá analýzou dostupných informací o válce v Gruzii. Největší pozornost věnuje popisu informačního aspektu konfliktu. Kromě popisu konfliktu analyzuje jeho příčiny a důvody, proč k němu došlo. Ukazuje také možnost, jak se mohou v krizi zachovávat humanitární a nevládní organizace.