Využití maket objektů k testování a návrhu aplikací - Weigel, Tomáš; Pavlíček, Luboš; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této práce je poskytnutí ucelených informací o použití maket objektů při testování a návrhu software. S rostoucí komplexitou vyvíjených aplikací roste i potřeba odhalovat chyby již v průběhu vývoje. V tom nám velkou měrou může pomoci včasné jednotkové testování podle metodiky Test-Driven Development. V úvodu se proto věnuji motivační části, kde jsou poskytnuty základní informace o této metodice, včetně úvodu do její neodmyslitelné součásti, kterou je jednotkové testování. U netriviálního kódu však testování není vždy snadným úkolem. Použití testovacích dvojníků, především maket objektů, pak přímo reaguje na některé nedostatky a problémy klasického jednotkového testování a doplňuje tak soubor technik používaných k testování o další silný nástroj. Jeho přínosy objasňuje tato práce. Rozšíření metodiky Test-Driven Development o použití maket objektů pak slibuje zajímavé možnosti při návrhu software. V závěrečné kapitole práce představuje vybrané nástroje pro podporu práce s maketami objektů, včetně nastínění základů jejich syntaxe.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses