Úloha obchodního cestujícího řešená Clark-Wrightovou metodou - Brož, Vojtěch; Fábry, Jan, 1967-; Ráčková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce řeší dvě reálné úlohy obchodního cestujícího s 18ti a 30ti uzly. Za použití Clark-Wrighotvy metody zvolené autorem jako nejvhodnější, především kvůli zohlednění reálných omezujících podmínek. Práce v úvodu obsahuje nutné teoretické základy úlohy obchodního cestujícího, její řešitelnost a praktické uplatnění. Následuje podrobný popis výpočetního algoritmu metody Clark-Wright. Výpočet reálných úloh zahrnuje i popis získání a úpravy použitých datových podkladů. Výsledky srovnává s optimálním řešením a řešením bez zahrnutí omezujících podmínek. V závěru zkoumá možnosti užití metody v praxi.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses