Daňové úlevy na veřejně prospěšnou činnost pro dárce - Miklová, Alena; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice podpory veřejně prospěšné činnosti pomocí daňových nástrojů. Definuji zde veřejnou prospěšnost v České republice i v zahraničí, vymezuji veřejnou podporu a typy daňových úlev pro dárce. Uvádím vývoj odpočtu daru v českém zákoně o dani z příjmů od roku 1993, současný stav úpravy odpočtu i plánované změny. Dále se v práci popisuje daňová úprava dané problematiky v deseti vybraných zemích střední a východní Evropy. Tyto předpisy jsou v závěru převedeny do českých podmínek a na nich je ilustrován dopad daňové úlevy na českého poplatníka daně z příjmu -- fyzickou osobu i právnickou osobu.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; veřejná podpora; bakalářské práce; state aid; bachelor's theses