Financování vysokého školství v Austrálii - Vítová, Veronika (2009)
Tato bakalářská práce vymezuje pojem vzdělání, zabývá se jeho charakteristickými rysy, jež jsou podstatné pro rozhodování o způsobu financování tohoto ekonomického statku. Zkoumá systém financování vysokých škol v Austrálii, zabývá se jeho silnými i slabými stránkami. Poslední část je věnována stručnému popisu financování vysokého školství v České republice. Pozornost je věnována zejména nedostatkům tohoto financování a možnostem implementace některých prvků z australského systému Higher Education Contribution Scheme.