Systém vysokých škol v USA, možná inspirace pro ČR? - Zemanová, Iva; Kapinusová, Jana; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá především systémem finanční pomoci poskytované studentům vysokých škol v USA. Na základě provedené analýzy předkládá hlavní pozitiva tohoto systému, kterými by se Česká republika mohla inspirovat během připravované reformy terciárního vzdělávání u nás. Zároveň také upozorňuje na nedostatky amerického systému, ze kterých by se Česká republika mohla poučit. Zaměřuje se především na otázku rovného přístupu k vysokému vzdělávání a prezentuje nástroje a mechanismy, za jejichž pomocí se snaží tento přístup zajistit Spojené státy americké.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses