VYUŽITÍ FINANČNÍ PODPORY ZE STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE - Tomášková, Markéta (2008)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou Strukturálních fondů EU. Konkrétně se snažím nastínit využití finanční podpory EU v Hlavním městě Praze, které v období 2007-2013 spadá pouze do cíle Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost a nemůže tak, narozdíl od ostatních regionů soudržnosti, využít finanční podpory i z jiných fondů EU. Ve své práci analyzuji možnosti využití dvou operačních programů vyhrazených pouze našemu Hlavnímu městu, tj. Operační program Praha Konkurenceschopnost a Operační program Praha Adaptabilita. V praktické části bakalářské práce hodnotím využití finanční podpory ze Strukturálních fondů EU v Městské části Praha 4, zejména přestavbu značně zchátralého Dominikánského dvora. Jedná se o městskou památku, která již řadu let čeká na potřebnou přestavbu a nové funkční využití. Z důvodu vysoké investice a obtížnosti sehnání soukromého investora Městská část Praha 4 zvažuje využití podpory ze strukturálních fondů EU.