Prací prostředky a jejich dopady na životní prostředí - Šilhavá, Martina (2008)
Práce se zabývá aplikací nástrojů environmentální politiky na činnost velkých mezinárodních společností v oblasti výroby a distribuce pracích a čistících prostředků. Poukazuje na důležitost nejen tvorby a implementace jednotlivých firemních environmentálních politik, ale především na důležitost zapojení těchto společností nadnárodního formátu do dobrovolných iniciativ trvale udržitelného rozvoje ve zmíněné průmyslové oblasti. Na konkrétním příkladu mezinárodní společnosti vykresluje nejprve její účast v dobrovolné iniciativě v rámci České republiky, následně účast v projektech udržitelného rozvoje na úrovni nadnárodní. Součástí je zhodnocení výsledků a dopadů těchto environmentálních projektů, a to jak na životní prostředí, tak na spotřebitele zastupujícího širokou veřejnost a v neposlední řadě také na danou společnost jako účastníka projektu.