Prací prostředky a jejich dopady na životní prostředí - Šilhavá, Martina; Remtová, Květa; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá aplikací nástrojů environmentální politiky na činnost velkých mezinárodních společností v oblasti výroby a distribuce pracích a čistících prostředků. Poukazuje na důležitost nejen tvorby a implementace jednotlivých firemních environmentálních politik, ale především na důležitost zapojení těchto společností nadnárodního formátu do dobrovolných iniciativ trvale udržitelného rozvoje ve zmíněné průmyslové oblasti. Na konkrétním příkladu mezinárodní společnosti vykresluje nejprve její účast v dobrovolné iniciativě v rámci České republiky, následně účast v projektech udržitelného rozvoje na úrovni nadnárodní. Součástí je zhodnocení výsledků a dopadů těchto environmentálních projektů, a to jak na životní prostředí, tak na spotřebitele zastupujícího širokou veřejnost a v neposlední řadě také na danou společnost jako účastníka projektu.
Vedoucí práce: Květa Remtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses