Vznik represivního aparátu v drogové politice ČR v průběhu 20. století - Vaníková, Pavlína; Běláčková, Vendula, 1982-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se snaží zachytit vznik represivního aparátu v drogové politice v průběhu 20. století. Úředníci a politici se často snaží protidrogovou politikou uplatnit hlavně své osobní zájmy. Represivní drogová politika primárně nereaguje na stav drogové problematiky, nýbrž je ovlivňována politickými a byrokratickými zájmy. Američtí ekonomové ve svých studiích vycházejí z toho, že protidrogová trestná činnost slouží byrokratickým zájmům policie. Důvodem, proč se stále s velkým nadšením aplikuje protidrogová politika a válka s drogami je, že je to v zájmu hlavně samotného policejního aparátu.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses