Cyklistická infrastruktura severních Čech - Šlégr, Pavel (2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy České republiky jako jako stěžejního dokumentu státní podpory cyklistiky. Dále je zde uveden přehled související legislativy. Druhá část je praktická a obsahuje analýzu cyklistické infrastruktury a strategií Ústeckého a Karlovarského kraje. Jsou zde uvedeny nejvýznamnější cyklistické komunikace, plánovaná podpora rozvoje i některé připravované projekty. V poslední části je popsána návazná doprava, jež je rozdělená na železniční dopravu, městskou hromadnou dopravu a autobusovou dopravu.