Zdanění v regionálním školství v České republice - Jeřábková, Jana (2009)
Tato práce se zabývá porovnáním střední školy a podniku -- hotelu, v kontextu daní v České republice. Pozornost je věnována daňovému systému České republiky a právní úpravě školství. V praktické části práce jsou porovnány náklady, výnosy a hospodářské výsledky střední školy a hotelu. Škola vystupuje jako subjekt, který poskytuje vzdělání a hotel jako podnik poskytující ubytovací a jiné služby. V neposlední řadě je uvedena produkční funkce u vzdělání a podniku. Z ní vyplývají závěry o nákladech, které ovlivňují jak školu tak i hotel.