Alternativní možnosti financování důchodového pojištění v České republice - Vránková, Martina; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce upozorňuje na možné negativní dopady stárnutí populace v České republice do důchodového systému. Při zachování současného stavu financování starobních důchodů hrozí jeho dlouhodobá neudržitelnost. Navržená změna financování českého důchodového systému vychází jednak z obecných doporučení světových organizacích zabývajících se důchodovou problematikou a ze srovnání důchodových reforem provedených na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Slovinsku.
Vedoucí práce: Jana Weberová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; financování; bakalářské práce; financing; bachelor's theses