Kreditní karty - Kratochvílová, Eva (2009)
Předmětem bakalářské práce je charakteristika platebních karet a analýza průběhu platebního styku. V úvodu je vytvořen přehled o historickém vývoji platebních karet, dále se práce zabývá jejich právní úpravou, náležitostmi, druhy a využitím v současnosti. Druhá část je věnována popisu transakce platební kartou a analýze jak technického tak také účetního průběhu bezhotovostní platební operace.