Severočeská hnědouhelná pánev, její minulá, současná a budoucí situace - Knotek, Martin; Slavíková, Lenka, 1979-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem bakalářské práce je,,nastínění? možné budoucí cesty řešení energetické situace spojené s politikou životního prostředí ČR pro oblast Severočeské uhelné pánve. Snaha poukázat na minulou a současnou energetickou situaci, na její dopady na tuto oblast (např. zaměstnanost) a její alternativní možnosti, které ovlivňují další politická rozhodnutí. Práce se zabývá odpovědí na otázku, zda-li jsou zde v současné době dostatečné prostory pro vyjednávání, zejména z pohledu tzv. trojúhelníku (zde vystupují uhelné společnosti a konkrétní obce, společnost ČEZ a vláda). Práce je zaměřená na problém vymezení vlastnických práv subjektů, problém vyvlastňování (silou či dohodou), odškodňování a zabývá se otázkami vládních rozhodnutí (např. podpora nařízeními, vyhláškami). Pokusím se také analyzovat situaci při vyjednávání z hlediska pozic,,poražených? a,,vítězů? jak z pohledu regionálního, tak i národního.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; energetika; bakalářské práce; energy industries; bachelor's theses