Analýza trhu pojištění odpovědnosti za škody při provozu vozidla v ČR - Šotola, Jiří (2009)
Cílem této práce je analýza kritérií, která ovlivňují cenu pojištění odpovědnosti z provozu vozidla na českém pojistném trhu. Shrnuje nabídky jednotlivých pojišťoven a porovnává jejich přístup k tvorbě ceny. Zohledňuje také jiné faktory nabídek, jako jsou například poskytované bonusy a slevy, či doplňková připojištění.