Sloučení vs. splynutí podniku - Kravar, Jan (2008)
Předmětem mé bakalářské práce je zaměření se na téma fúzí jak z právního, tak z účetního hlediska. Práce je rozdělena do deseti částí, které jsou dále členěny. Nejdříve jsou popsány základní charakteristiky fúzí, její odvětvové členění a hlavní důvody jejího vzniku. Nejrozsáhlejší část práce je věnována fúzi dle českých právních norem. Neméně důležitou tématickou skupinou je účetní řešení fúzí z pohledu Českých účetních předpisů a Mezinárodních účetních standardů. Praktická část práce obsahuje souhrnný příklad sloučení a splynutí dvou nezávislých akciových společností.