Sloučení vs. splynutí podniku - Kravar, Jan; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Předmětem mé bakalářské práce je zaměření se na téma fúzí jak z právního, tak z účetního hlediska. Práce je rozdělena do deseti částí, které jsou dále členěny. Nejdříve jsou popsány základní charakteristiky fúzí, její odvětvové členění a hlavní důvody jejího vzniku. Nejrozsáhlejší část práce je věnována fúzi dle českých právních norem. Neméně důležitou tématickou skupinou je účetní řešení fúzí z pohledu Českých účetních předpisů a Mezinárodních účetních standardů. Praktická část práce obsahuje souhrnný příklad sloučení a splynutí dvou nezávislých akciových společností.
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses