Vývoj aplikací pro BI na platformě .NET - Srnský, Martin (2008)
Cílem této bakalářské práce je na vytvořené aplikaci prezentovat nástroje pro tvorbu Business Intelligence aplikací s využitím platformy .NET. Hlavním přínosem práce je ucelený přehled nejnovějších technologií a postupů pro tvorbu takových aplikací. Práce je rozčleněna do třech hlavních částí. První z nich se zabývá obecně Business Intelligence, druhá popisuje princip platformy .NET a jejích technologií pro práci s analytickými daty. Poslední část poté popisuje vytvořenou aplikaci pro získávání dat z analytických datových zdrojů, ve které jsou do praxe přeneseny poznatky z prvních dvou kapitol.