Mzdové účetnictví - Hejcmanová, Sandra (2009)
Práce pojednává o problematice mzdového účetnictví s užším zaměřením na odměňování zaměstnanců. Pozornost je věnována především jednotlivým složkám mzdy, popsán je i postup výpočtu čisté mzdy a částky k výplatě (hrubá mzda, pojistné na veřejné zdravotní pojištění, sociální zabezpečení, záloha na daň z příjmů FO, dávky nemocenského pojištění, další srážky ze mzdy). V závěru je uveden komplexní příklad na výpočet mzdy včetně účtování.