Mzdové účetnictví - Hejcmanová, Sandra; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce pojednává o problematice mzdového účetnictví s užším zaměřením na odměňování zaměstnanců. Pozornost je věnována především jednotlivým složkám mzdy, popsán je i postup výpočtu čisté mzdy a částky k výplatě (hrubá mzda, pojistné na veřejné zdravotní pojištění, sociální zabezpečení, záloha na daň z příjmů FO, dávky nemocenského pojištění, další srážky ze mzdy). V závěru je uveden komplexní příklad na výpočet mzdy včetně účtování.
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; mzdové účetnictví; bakalářské práce; payroll accounting; bachelor's theses