Systémy měnových kurzů - Hrušková, Tereza (2008)
Práce charakterizuje základní systémy měnových kurzů a zabývá se především jejich výhodami a nevýhodami. Důraz je kladen na porovnání systému pevného a pohyblivého kurzu, kterým se práce zabývá jak v teoretické, tak i v praktické části. V praktické části práce jsou zkoumány některé makroekonomické veličiny u Polska a Ukrajiny, které zastupují tyto dva hlavní systémy měnového kurzu.