Systémy měnových kurzů - Hrušková, Tereza; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce charakterizuje základní systémy měnových kurzů a zabývá se především jejich výhodami a nevýhodami. Důraz je kladen na porovnání systému pevného a pohyblivého kurzu, kterým se práce zabývá jak v teoretické, tak i v praktické části. V praktické části práce jsou zkoumány některé makroekonomické veličiny u Polska a Ukrajiny, které zastupují tyto dva hlavní systémy měnového kurzu.
Vedoucí práce: Daniela Čermáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses