Hodnocení přístupnosti elektronických obchodů - Bourek, Josef; Gála, Libor, 1965-; Červenková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce je otestovat několik elektronických obchodů podle jejich přístupnosti. Jsou zde testovány elektronické obchody, které nepatří příliš mezi významné a známé. Předpokládá se, že jejich přístupnost bude horší než je tomu u jejich veliké konkurence. Nejdříve, před začátkem testování, je zmíněno několik důležitých faktů. Je vysvětlen pojem přístupnost obecně, a přístupnost webových stránek. Jsou zde popsány základní hendikepovaní uživatelé, kteří trpí určitými typy hendikepů a to jim zhoršuje práci na internetu. Jsou zmíněny způsoby testování přístupnosti, obzvláště metodiky, které se pro testování používají. Z těchto metodik byla zkonstruována jedna metodika, které obsahuje pouze některé prvky metodik, aby metodika odpovídala rozsahu práce. Po zkonstruování metodiky je vybráno několik menších elektronických obchodů, na kterých je metodika aplikována. Po otestování jednotlivých obchodů jsou vyhodnoceny samostatně a vzájemně porovnány.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronický obchod; bakalářské práce; electronic commerce; bachelor's theses