Financování a hospodaření příspěvkových organizací v konkrétních podmínkách hospodaření Základní školy Nám. Curierových v Praze 1 - Walterová, Martina (2009)
Cílem mé bakalářské práce je pokusit se o objasnění podstaty, důležitosti a významnosti příspěvkových organizací, a vysvětlení důležitých bodů týkajících se těchto institucí v oblasti školství. V první části se práce zabývá hlavně charakteristikou a rozdíly příspěvkových organizací oproti jiným subjektům, dále je trocha základních informací o školství. V praktické části práce jsem se zaměřila na konkrétní organizaci ZŠ Nám. Curieových a shrnula její hospodaření a financování.