Vyplatí se trest odnětí svobody? - Tulisová, Marie; Běláčková, Vendula, 1982-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj teorií v oblasti páchání zločinu. Rovněž je zde uveden vývoj pojetí funkcí trestu a způsobu trestání. V teoretické části je dále poukázáno na výkon trestu odnětí svobody jako na neefektivní z hlediska působení na vývoj kriminální recidivy. Analýza ekonomické efektivnosti potlačování zločinu ukazuje, že náklady na jednoho uvězněného zločince jsou až čtyřikrát vyšší než výnosy z jeho uvěznění. V praktické části je dále uvedeno, od jaké výše by se trest peněžní pokuty vyplatil více než trest odnětí svobody.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; trest; bakalářské práce; punishment; bachelor's theses