Strategické umístění švýcarských firem na trhu v České republice - jaký význam má pro ně "Swissness" - Vehovská, Martina (2008)
Ve své bakalářské práci se zabývám velmi aktuálním pojmem Swissness. Jako celek je Swissness celosvětově jednou z mála úspěšných národních značek. Zaměřila jsem se na Swissness v České republice a především na to, jak Swissness chápou a využívají švýcarské firmy na našem trhu. Dalším významnou část práce tvoří pojem Positionierung. Ukazuje nám možnosti, které existují pro umístění firem na trhu. Swissness-Positionierung nám potom nabízí 4 možnosti umístění na trhu.