Finanční analýza společnosti YALE CZ,s.r.o. - Musil, Pavel (2008)
V této práci se provádí finanční rozbor společnosti Yale CZ na základě využití finančních výkazů firmy z let 2003 až 2007. Práce se obsahově dělí na dvě velké kapitoly. V první je pojednáno o metodologickém aparátu, který je v následné druhé kapitole aplikován na analyzovaný podnik. Vedle horizontální a vertikální analýzy nebo poměrových ukazatelů se v analýze zjišťuje také zdraví podniku, jeho ohrožení bankrotem či srovnání s odvětvím.