Zvláštnosti podnikatelského prostředí Portugalska a obchodní vztahy s Českou republikou - Procházková, Martina (2009)
Práce analyzuje podnikatelské prostředí Portugalska a aktuální situaci v obchodních vztazích mezi Českou republikou a Portugalskem. Po seznámení čtenáře se základními údaji o Portugalsku, jeho obyvatelstvu a historii jsou podrobně rozebrány jednotlivé složky podnikatelského prostředí, tedy prostředí politické a právní, ekonomické, sociální a kulturní a technologické. Dále je zmapován dosavadní vývoj vzájemné ekonomické spolupráce a identifikovány možné budoucí obchodní příležitosti pro české podnikatelské subjekty.