Rizika obchodování s finančními deriváty - Jonáš, Martin (2009)
Obsahem diplomové práce je analýza rizik obchodování s finančními deriváty. Teoretická část se zabývá obecným popisem charakteristiky finančních derivátů a jejich využitím. Praktická čast ilustruje rizika obchodování s finančními deriváty na případech krachu Barings Bank a Long-term Capital Management.