Vývoj liberalizace obchodu se službami - Malíková, Kateřina (2008)
Tato práce se zabývá obchodem službami, který během posledních desetiletí výrazně nabral na významu především díky pokroku technologií a komunikací. Zaměřuje se na vývoj liberalizace obchodu se službami s důrazem na Všeobecnou dohodu o obchodu službami (GATS), která prvním a jediným souborem mnohostranných pravidel pro mezinárodní obchod službami, a na vývoj současných jednání o službách. V poslední části je ukázána liberalizace ve třech důležitých sektorech -- ve finančních službách, telekomunikacích a dopravě.